Neeka

muziekgroep

Info

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat Neeka na vijf albums in het Engels, klaar was voor een nieuw avontuur, in het Nederlands.

In 2012 schreef ze voor het project Kleur in E Mineur al het mooi gevoelige "Jij kent de Lijnen”, over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar toen heel wat airplay op bij Radio 1.
Toch duurt het nog een paar jaar voor de singer songwriter beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vragen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?” Het positieve onthaal van “Jij kent de lijnen” en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Alhoewel ze beiden in een andere taal zingen, voelt samenwerken en muziek spelen met Kris als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit “Don’t hold me back” (“No por Amor” op La Matanza songs)

In het voorjaar 2018 neemt Neeka in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s tien prachtige songs op, gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.
Puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: Meisje meisje, Herfst, Kersen, Niet kwaad, Ik ben geen brave(!),…

De singer songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar heel eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten! De sublieme strijkersarrangementen van Yves Meersschaert gespeeld

Promoted by
Kardini
  • Meisje Meisje (Plansjee Records/CNR)
DownloadsHi-res image

Cover image
LinksOfficial website
Facebook