Wigbert

muziekgroep

Info

Muziek als ambacht: ja, het bestaat nog en gelukkig maar. In de toplaag van die vakgilde leeft en werkt al vele jaren Wigbert Van Lierde.
Wie er zich snel wil van af maken schrijft het zo: Wigbert van Lierde was een bijna-vedette met "Ebbenhout blues" en leverde drie uitstekende cd's af. Klaar. Makkelijk. Twee regels, meer niet.
Maar dan ga je voorbij aan de rijkdom van het pad dat hij nu al meer dan 20 jaar volgt. Wigbert is een jack of all trades: vandaag maakt hij liedjes voor zichzelf, morgen ontketent hij alle gitaarduivels bij wie hem er bij wil en overmorgen schrijft hij muziek voor een theaterproject.. Zijn gitaarwerk voor Brian Nelson, Kazzen en Jan De Wilde, zijn schrijfwerk voor Jo Lemaire, Axelle Red en Paul Michiels, zijn samenwerking met Brendan Croker in Serious Offenders en Zakformaat met Kris de Bruyne en Patrick Riguelle. En zijn werk als muzikaal archeoloog die schatten omhoogspit van Karel Waeri, Ferre Grignard, oude blues, rock en folk. Hij fladdert in het muzikale universum van tak naar tak met een gemak dat zeldzaam is. Muziek maken is voor Wigbert converseren, dialogeren, zoveel is duidelijk.
Nu is er zijn vijfde full CD ‘Niet Gewoon’ vol prachtige, rootsy swingende, van grappig tot bloedserieuze en ontroerende liedjes.
(deel tekst Jan Hautekiet)

Promoted by
Kardini
  • Niet Gewoon (CNR)
  • Altijd Wel Iets (LC Music)
DownloadsHi-res image

Cover image
LinksOfficial website